Over Leonie Scheutjens

Mijn naam is Leonie Scheutjens, gediplomeerd Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Mijn carrière in de zorg begon ongeveer twintig jaar geleden. Ik startte toen met werken in de tandheelkunde. Het één op één werken was voor mij een belangrijk stuk van het werken in een tandartspraktijk.

Echter, het volgen van een protocol waarin iedereen als dezelfde patiënt gezien wordt klopt voor mijn gevoel niet en dat brengt weleens beperkingen met zich mee. Dit is één van de redenen geweest dat ik toentertijd de knoop door heb gehakt om de vijfjarige opleiding aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem te gaan volgen. 

In 2022 heb ik de opleiding acupunctuur aan Qing Bai afgerond en is de TCM aan mijn praktijk toegevoegd!

Achtergrond

Ik ben gediplomeerd paramedisch natuurgeneeskundig therapeut en acupuncturist. Ik heb hiervoor twee HBO-opleidingen gevolgd. Hierdoor heb ik veel inzicht hoe natuurgeneeskunde en acupunctuur bijdraagt aan een goede gezondheid en klachten kan oplossen. Een natuurgeneeskundige behandeling/acupunctuur behandeling kan op zichzelf staan of kan de behandeling van uw huisarts, specialist, fysio of verloskundige aanvullen.  

Voorbeelden van klachten die ik behandel zijn gewrichtsklachten, rugklachten, huidklachten, klachten die samenhangen met hormonen, hoofdpijnklachten / migraine, burn-out / overspannenheid, klachten die samenhangen met de spijsvertering, psychische of emotionele klachten. Maar ook acute klachten zoals ontstekingen, acute klachten die ontstaan naast een chronische klacht, griep / verkoudheid, voedselvergiftiging en andere acute maag-/darmklachten en nog veel meer…..