Voor wie?

Natuurgeneeskunde is voor iedereen. Mocht u twijfelen kunt u contact opnemen of wellicht dat de onderstaande uitgebreide informatie uw vraag kan beantwoorden.

Natuurgeneeskunde kan op vele manieren bijdragen aan een goede gezondheid en is inzetbaar ter bestrijding van de meest uiteenlopende klachten. Een natuurgeneeskundige behandeling kan als een op zichzelf staande behandelmethode ingezet worden, maar kan tevens een behandeling vanuit de reguliere zorg aanvullen.

U kunt denken aan chronische klachten zoals:

Gewrichtsklachten, bijvoorbeeld reuma en jicht
Huidklachten; eczeem, jeuk, enz.
Klachten die samenhangen met hormonen, bijvoorbeeld overgangsklachten, menstruatieklachten, problemen rondom zwangerschap.
Hoofdpijnklachten / migraine
Burn-out / overspannenheid
Klachten die samenhangen met de spijsvertering, bijvoorbeeld obstipatie, winderigheid, maar ook ziekten verband houdend met de spijsvertering.
Psychische of emotionele klachten
En nog veel meer……
 

Maar ook acute klachten zoals:

Acute ontstekingen op de meest uiteenlopende plaatsen, bijvoorbeeld in de longen, keel, oren en blaas, maar ook in gewrichten, de huid, slijmvliezen, enz.
Acute klachten die ontstaan naast een chronische klacht
Griep / verkoudheid
Voedselvergiftiging en andere acute maag-/darmklachten
En nog veel meer…..
 

Natuurgeneeskunde is niet leeftijdgebonden en dus ook voor baby’s en jonge kinderen heel geschikt.

Ook op jonge leeftijd kan men immers gezondheidsklachten krijgen. Helaas worden deze klachten in de reguliere zorg vaak onderdrukt met bijvoorbeeld hormoonpreparaten of maagzuurremmers, waardoor het lichaam niet de kans krijgt zich zelfstandig te herstellen. Hierdoor kunnen op latere leeftijd klachten ontstaan die vele malen ernstiger zijn dan de oorspronkelijke klacht en zelfs chronisch kunnen worden. Natuurlijk kan er ook dan nog behandeld worden, alleen is de behandeltijd dan vaak veel langer.

Klachten waar men bij jonge kinderen / baby’s aan kan denken zijn bijvoorbeeld:

Eczeem
Reflux
Darmkrampen
Bedplassen

Ook tijdens de zwangerschap kan er goed behandeld worden zonder dat dit schadelijk is voor moeder en/of kind. Daarbij kunt u denken aan allerlei “zwangerschapskwaaltjes”.

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen per email of telefoon.

Email: pvngk.leoniescheutjens@gmail.com

Telefoon: 06 - 47 86 77 92