Voeding

Voeding kan vanuit verschillende perspectieven bekeken worden. Ook hier is het weer belangrijk om eerst te kijken naar wat er op dit moment gaande is en het voedingspatroon zo aan te passen / aan te vullen dat dit volwaardig wordt.

Door de vele bewerkte producten die tegenwoordig in de supermarkt staan is het vaak lastig om aan voldoende voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, te komen. Vaak wordt hiermee veel te veel zout ingenomen, om nog maar te zwijgen over de geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen die vandaag de dag massaal gebruikt worden. Veel mensen noemen dit de E-nummers, maar dit is te kort door de bocht omdat niet alle E-nummers slecht zijn. Verder geven bewerkte producten een belasting (doordat deze bewerkt zijn is de vertering vele malen moeilijker) op het spijsverteringskanaal waardoor er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan. De grote fabrikanten hebben veel invloed op het beeld van wat wel en niet gezond is. Dit beeld klopt echter lang niet altijd. Het vervangen van suiker door aspartaam is daar een voorbeeld van. Maar ook de vetvrije producten die tegenwoordig veel gekozen worden. Hoe kom je dan aan je essentiële vetzuren en de in vet oplosbare vitaminen?

Een voedingsadvies behoort standaard tot een behandelplan. Wanneer men speciale wensen heeft (bijvoorbeeld een detoxkuur of hulp bij afvallen) dan zijn hier andere, uitgebreidere adviezen nodig, wat uiteraard ook mogelijk is.