Dorn therapie en de Breuss massage

Dorn therapie is een therapie vorm die ook wel de zachte werveltherapie genoemd wordt. Er wordt uitgegaan van een beenlengte verschil, iets wat bijna iedereen heeft en dit kan vroeg of laat klachten gaan geven, al door "simpele dingen" als met de benen over elkaar zitten, jezelf verstappen e.d.  is de kans groot dat er een beenlengte verschil ontstaat, hierdoor is de kans groot dat er in bijvoorbeeld de ruggengraat verschuivingen plaatsvinden. Het lichaam bestaat als basis uit een geraamte bestaat met talloze gewrichten ideaal is dan dat dit geraamte symmetrisch, harmonisch en statisch-dynamisch in balans is. Echter iedereen maakt situaties mee dat hierin een disbalans kan ontstaan.

En in het bijzonder de gewrichten tussen de 24 ruggenwervels en de gewrichten bij het heiligbeen kunnen vaak chronische klachten gaan geven als deze niet meer op de juiste manier staan. Hierbij kun je denken aan klachten van de organen (darmen, nieren, blaas enzovoort) maar ook rugklachten van allerlei aard, als bijvoorbeeld lage rugpijn tot hernia klachten tot nekklachten tot schouderklachten.

De Dorn therapie zet ik vaak tezamen in met de Breuss massage, een ontspannende massage die voor ontspanning van de ruggengraat zorgt, een mooie aanvulling op de Dorn therapie.

Beide therapieën kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingezet als een op zichzelf staande therapie. Maar zowel de Dorn therapie als de Breuss massage kan worden ingezet naast de natuurgeneeskundige behandeling volgens de vier natuurkwaliteiten voor een optimaal resultaat, dit ligt aan de klachten en zal bij de anamnese duidelijk worden!

Deze behandeling kan ook ingezet worden bij (jonge) baby's of kinderen!! Heb je hierover vragen, neem dan contact met mij op! Er zijn heel veel mogelijkheden!!