Acupunctuur

Acupunctuur is een holistisch geneeswijze. Anders dan de Westerse Natuurgeneeskunde wat ook een holistische geneeswijsze is. Binnen de Chinese geneeswijzen wordt er o.a. gewerkt met de 5 elementenleer.  Dit maakt dat de Westerse en Chineeswijzen niet hetzelfde zijn, maar heel goed naast elkaar in te zetten zijn. Er zullen 2 diagnoses gesteld moeten worden om het naast elkaar in te kunnen zetten, maar dat geeft mooie resultaten.

Acupunctuur maakt gebruik van de meridianen in het menselijke lichaam. Je kunt meridianen jezelf voorstellen als een netwerk van kanalen in ons lichaam, waardoor de vitale levensenergie, de Qi stroomt. Een acupuncturist maakt gebruik van acupunctuurpunten die op de meridianen liggen. Het lichaam heeft meer dan 400 acupunctuurpunten waarvan gebruik gemaakt kan worden. Door specifieke punten aan te prikken kan er bijv. een stagnatie opgeheven worden, organen beïnvloed worden, leegten gevoed worden ect.

Acupunctuur is voor tal van klachten inzetbaar. Zowel chronische als acute klachten, mentale/emotionele/fysieke klachten en denk bijv. ook aan pijnbestrijding. Mocht je vragen hebben hebben over wat voor jou de beste behandelmethode is of welke combinatie van verschillende methoden, neem dan even contact op!