Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Ken jij iemand met rugklachten?

Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet, “Ik heb last van mijn rug”, “Ik heb last van mijn nek- en schouders”, “Ik zit helemaal vast”, “Ik heb last van mijn hernia, waar ze regulier niets meer aan kunnen doen”, en zo zijn nog vele voorbeelden te noemen!

Maar denk ook zeker aan kleine kinderen of baby’s, hoe vaak hoor je een moeder niet zeggen dat haar baby langdurig huilt, of slecht slaapt. Hier zijn tal van redenen voor te bedenken vanuit de natuurgeneeskunde, en het is dan ook zaak voor jonge moeders om verder te kijken dan het consultatiebureau of huisarts, want dit is een veel gehoorde klacht, deze begint zo langzamerhand erbij te horen, en gaat de optiek van de reguliere zorg vanzelf weer over. Maar dat kan gevolgen hebben voor je kleintje op de langere termijn… Maar daarover zal ik later meer gaan uitweiden!

Maar goed ik hoor in mijn omgeving veel mensen klagen over rug,- nek,- en schouderklachten. Is dit dan iets van deze tijd? Nou dat zou zomaar kunnen, de belasting voor ons lichaam is in de afgelopen jaren zeker toegenomen! Zitten is namelijk zeer belastend voor de ruggengraat! We leven in een maatschappij waarbij we steeds meer zitten, minder beweging hebben / nemen, onze houding verslechterd door het veelvuldig gebruik van mobiele telefoon en tablets.

En het feit dat rugklachten steeds vaker voorkomen bij al relatief jonge mensen, vind ik zorgwekkend.

Al een paar jaar pas ik in mijn praktijk de Dorn therapie toe. Dit is een zachte werveltherapie waarbij uitgegaan wordt van het beenlengteverschil wat het gros van de mensen heeft.

Dit beenlengteverschil ontstaat vaak doordat de gewrichten van de heup, knie en enkel niet in de juiste positie staat. Dit is d.m.v. zachte druk en beweging van het been weer te corrigeren, waardoor het te lange been weer korter wordt. Vanuit de reguliere zorg wordt vaak het te korte been gecorrigeerd m.b.v. een inlegzool of aangepaste schoen, helaas in veel gevallen met weinig resultaat als het gaat om de rugklachten.

Onze hersenen willen dat het hoofd recht blijft staan, dat er dan ook wervels uit het lood gaan staan is dan niet zo vreemd op het moment dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Als het hoofd recht blijft staan dan zal er elders tussen het hoofd en het staartbeen iets moeten gebeuren om dit te bewerkstelligen.

Ook de wervels en het SI-gewricht kunnen m.b.v. zachte druk en beweging weer gecorrigeerd worden. Daarnaast is het tevens belangrijk om de spieren mee te behandelen en dan vooral de spieren die de wervelkolom op zijn plaats houden, doordat wervels verkeerd gaan staan is het logisch dat ook verandering plaatsvindt in de spieren.

Dit kan bijv. d.m.v. massage of schröpfen of beide om de doorbloeding te stimuleren, om de spieren beter te voeden, maar tevens om de afvalstoffen af te voeren, waardoor verkrampingen zich kunnen opheffen.

Daarnaast maak ik in mijn praktijk veel gebruik van de auriculotherapie, dit kan ook bij de Dornbehandeling een mooie aanvulling zijn, maar tevens kan voetreflex een waardevolle aanvulling zijn!

Veel mensen kunnen geholpen worden m.b.v. de Dorntherapie, niet iedereen, het een sluit beter aan bij de één dan bij de ander, daarom vind ik juist de combinaties die ik kan maken in mijn praktijk zo fijn!

Heb je rug-, schouder- of nekklachten en zou je graag meer informatie willen, neem dan even contact met mij op! Tevens kun je op mijn website nog meer informatie vinden over de behandelingen die ik je kan bieden binnen mijn praktijk.

www.scheutjens-natuurgeneeskunde.nl

06 – 47 86 77 92

pvngk.leoniescheutjens@gmail.com

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren