Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Leonie Scheutjens

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Mazelen...... dodelijke kinderziekte

Geplaatst op 27 augustus, 2018 om 11:25 Comments reacties (0)

Mazelen….. Sinds enkele weken laait de hele discussie weer op rondom de vaccinaties. Dit gaat nog eindeloos duren als je het mij vraagt. Want de eenzijdig informatieverstrekking is reeds van kracht.

Maar wat mij vooral hier in raakt, is dat mensen die zich totaal niet ingelezen hebben, een mening vormen over o.a. de mazelen.

Dat dit een dodelijke kinderziekte zou zijn…. En dat alle ouders die besluiten om hun kind niet te vaccineren aan kindermishandeling doen.

D...

Lees de volledige post »

Vakantiestress

Geplaatst op 10 juli, 2018 om 13:20 Comments reacties (0)

Vakantiestress

Ja, de vakantie is weer aangebroken….. veel mensen hebben “ineens” last van de zomergriep die op dit moment heerst. Hoe komt het toch dat mensen klachten krijgen op het moment dat de vakantie aanbreekt?

Of dat je nu op school zit of een baan hebt, vlak voor de vakantie zijn er vaak dingen die afgerond moeten worden, dit zorgt ervoor de dat de werkdruk een aantal weken ervoor toeneemt. Ja er moeten dingen worden afgerond, overgedragen en kunnen zeke...

Lees de volledige post »

De 4 natuurkwaliteiten en wat is gezondheid?

Geplaatst op 24 juni, 2018 om 6:55 Comments reacties (0)

In mijn vorige blog heb ik gesproken over ziekten van deze tijd…. Voor vele van jullie herkenbaar en heb hier dan ook veel reacties op gehad! Super fijn, want dat geeft mij des te meer motivatie om de vier natuurkwaliteiten uit te leggen. Een heel fijn model om de mens te kunnen plaatsen om wie hij / zij is. En daarmee is het prima te verklaren waarom de één zus reageert en de ander zo. Hierdoor wordt het ook meer begrijpelijk waarom medicatie of therapievormen die in de regul...

Lees de volledige post »

Ziekten van deze tijd......

Geplaatst op 13 juni, 2018 om 4:40 Comments reacties (0)

Ziekten van deze tijd……

We leven in een 24 uurs maatschappij en heel veel mensen zijn er dan ook van overtuigd dat de 24 uur die in één dag zitten vooral nuttig besteed moeten worden.

Maar ja, wat is nuttig besteed? Dat is een vraag die iedereen zich zou moeten stellen, want dit is namelijk voor iedereen anders. En is nuttig alleen nuttig als er daadwerkelijk een doel behaald is of een deadline of een product in handen is of je huis helemaal spik en span is?

Lees de volledige post »

Vaccinatiebeleid wordt Europese last?

Geplaatst op 20 mei, 2018 om 5:20 Comments reacties (0)

Onderstaande blog heb ik samen met mijn collega Huub (Nederlandse academie voor Natuurgeneeskunde) geschreven.


Een paar dagen geleden passeerde er een boeiend nieuwsbericht. Het zal haast onopgemerkt aan de meesten voorbij gegaan zijn, maar het trok in ieder geval onze aandacht. Na enig overleg bleek het een rijke voedingsbodem voor een aantal (toekomstige) blogberichten. De strekking van het nieuwsbericht is als volgt: Nederland moet toe werken naar een strakker vaccinatieb...

Lees de volledige post »

Ken jij iemand met rugklachten?

Geplaatst op 20 mei, 2018 om 5:10 Comments reacties (0)

Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet, “Ik heb last van mijn rug”, “Ik heb last van mijn nek- en schouders”, “Ik zit helemaal vast”, “Ik heb last van mijn hernia, waar ze regulier niets meer aan kunnen doen”, en zo zijn nog vele voorbeelden te noemen!

Maar denk ook zeker aan kleine kinderen of baby’s, hoe vaak hoor je een moeder niet zeggen dat haar baby langdurig huilt, of slecht slaapt. Hier zijn tal van redenen voor te bedenken vanui...

Lees de volledige post »

Rss_feed